Kino.

Теми

Филмова музика

Филмовата музика не се ражда в резултат на артистична необходимост, а от острата нужда да се прикрие ужасния шум, който издава прожекционната машина. Преди ерата на музикалните записи, филмите са съпроводени от музикално изпълнение на живо, най-често от пианист или органист, а понякога дори от цели оркестри. Много скоро филмовата музика се превръща в един от най-важните елементи в киното, без който емоционалното въздействие на всеки един филм би било непълно.

Научи повече за темата

Танцувай

От появата си до днес балетът се развива в търсене на връзката между човек и музика, тяло и звук, душа и движение. Зад въздушните изпълнения на балетистите стоят стотици часове дисциплина и тестване на границите на физически възможното. Светът на сцената се разтваря пред притихналите публики в цялата празнична пищност на танца, но в залите пред станките изкуството се случва едва след десетилетия упорита работа, лишения и постоянство на атлет.

Научи повече за темата

Океан от пластмаса

Живеем в свят от пластмаса. Чанти за пазаруване, бутилки, четки за зъби, десетки опаковки и дори дрехите ни са сред ежедневните артикули, направени от пластмаса. "Океан от пластмаса” е документален филм на австралийския журналист и режисьор Крейг Лийсън. Това, което той започва като приключение за заснемане на най-голямото животно на планетата – синия кит, води до неочакван сблъсък с дебел слой пластмасови отпадъци, плаващи насред Индийския океан.

Научи повече за темата

Още теми очаквайте скоро!

Свържете се с нас на : hello@kinotochka.eu

Организатори

Киноточка е съвместен проект на Блок Кино и Посолството на Съединените Американски Щати.

Партньор