Kino.

Какво е Киноточка?

Киноточка е серия от събития в София със свободен вход, в които се пресичат прожекции на американско документално кино, актуални глобални въпроси и тематични пространства от градската среда. Организатори са екипът на вече традиционния летен фестивал за българско кино на открито в кварталите – Блок Кино в партньорство с Посолството на Съединените Американски Щати.

За вечер неочаквани кътчета от столицата се превръщат в киносалони за документални филми и повод за разговор на теми като социално равенство, опазване на природата, предприемачески потенциал, западни културни ценности, изкуство, идентичност, семейство, свобода, любов. Филмите на всяка “киноточка” са специална селекция от каталога на American Film Showcase.

American Film Showcase представя награждавани съвременни американски документални и игрални филми, които разглеждат американското общество и култура през погледа на независими режисьори. Инициативата е финансирана безвъзмездно от Бюрото за образователни и културни въпроси към Държавния департамент на САЩ, а проектите се продуцират от School of Cinematic Arts към Южнокалифорнийския университет.

Какво е Киноточка?

Екип

Адрияна Панева

Адрияна Панева

Катерина Ламбринова

Катерина Ламбринова

Севда Гранчарова

Севда Гранчарова

Юлиана Цветкова

Юлиана Цветкова

Стефан Маринов

Стефан Маринов

Веселин Пейчинов

Веселин Пейчинов

Евгени Тенев

Евгени Тенев

Организатори

Киноточка е съвместен проект на Блок Кино и Посолството на Съединените Американски Щати.

Партньор